Bereken hier uw kostenbesparing
Of bel met onze intakebalie

(7 dagen per week van 8.00 uur tot 20.00 uur)

024 - 397 05 50

Advies bij financieringsgesprekken

Bereid u goed voor als u met een financieringsverzoek naar een bank stapt. Door een goede planning en voorbereiding structureert u uw idee├źn en overtuigt u de bank.

Om uw ideeën en overtuigen te structuren beschrijft u deze in een ondernemingsplan. Maak in het ondernemingsplan uw wensen helder en denk na over de consequenties. Door ook kennis te vergaren over financieringsmogelijkheden en processen van financiers vergroot u de kans op een succesvolle financiering.

Criteria van banken
Banken hanteren bij financieringen over het algemeen vier kerncriteria:

  • Ondernemerscapaciteiten;
  • Solvabiliteit;
  • Rentabiliteit;
  • Dekking.

Als u vooraf de juiste informatie verzamelt en zorgt dat u deze bij zich heeft als u met de bank gaat onderhandelen, vergroot u de kans op een financiering. Kersten Accountants helpt u graag bij het opstellen van doeltreffende en juiste informatie.

In het kader van een financieringsverstrekking vormen de 4 P’s belangrijke uitgangspunten: Persoon, Planning, Proces en Partnerships. Dat de persoon van de ondernemer en zijn kwaliteiten essentieel zijn, is hiervoor al aangegeven. Zorg er voor dat u een gelijkwaardige onderhandelingspartner bent ten opzichte van uw financier. Ga uit van uw eigen kracht, zorg voor een goede voorbereiding en kennis, neem de tijd en onderhandel. Vergeet bovendien niet dat uw financier een partner is voor langere tijd, neem elkaar serieus en werk aan de onderlinge relatie. Met name het informeren over en weer blijkt in de loop der jaren steeds meer vergeten te worden.

Wilt u nog meer bij tips voor het verzamelen van de juiste gegevens, het uitzoeken van een geschikte kredietverstrekker en het voeren van een onderhandelingsgesprek? Neem dan contact met ons op en we helpen u graag [link naar contactpagina].

Klik hier om contact met ons op te nemen.